Vastgesteld bestemmingsplan 'Hiatenplan 2023'
Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken op grond van artikel 3.8 en artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende bekend: de raad heeft in zijn vergadering van 18 april 2024 het bestemmingsplan 'Hiatenplan 2023' vastgesteld. Dit plan bestaat uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0385.bpHiatenplan-vg01 en bijbehorende toelichting, verbeelding, regels en bijlagen bij de regels.
Plangebied
Het Hiatenplan 2023 is van toepassing op een aantal afzonderlijke locaties binnen de gemeente, zoals:
- een perceel vlakbij de Zeesluis Edam;
- een deel van het Middengebied tussen Edam-Volendam;
- een strook water in de Gouwzee;
- een aantal percelen ten westen van het bedrijventerrein Oosthuizerweg;
- een deel van het havengebied waar sprake is van een omissie met betrekking tot de verkeersbestemming en het perceel Haven 52 in Volendam.
Doel
Het doel van dit bestemmingsplan is een goede transitie in het kader van de Omgevingswet mogelijk te maken. Het Hiatenplan omvat onder meer een technische reparatie met betrekking tot de hierboven genoemde percelen. Volgens de huidige geldende situatie wordt alsnog een correct digitaal te ontsluiten bestemming toegekend, zodat er een adequaat juridisch-planologisch regime geldt. Het gaat hier in feite om een zo goed als beleidsneutrale overgang dan wel bestendiging van bestaande rechten.
Inzien
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 3 mei 2024 voor zes weken ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor, W. v.d. Knoopdreef 1, 1132KN in Volendam. Hiervoor maakt u een afspraak via (0299) 398 398.
Digitaal inzien
Het vastgestelde bestemmingsplan en daarbij horende documenten (inclusief het raadsvoorstel en –besluit) zijn digitaal in te zien en overheid.nl.
Beroep
Met ingang van 4 mei 2024 kan gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Raad van State tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Dit kan door een belanghebbende die op tijd een zienswijze naar voren heeft gebracht (bij dit plan niet van toepassing) en die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken. Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Ook kunnen genoemde belanghebbenden digitaal beroep instellen bij de Raad van State en/of een verzoek om voorlopige voorziening vragen.
Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Als er beroep wordt ingesteld, moet er een afschrift van het besluit waartegen het beroep zich richt, worden meegezonden.
Voorlopige voorziening
Het instellen van een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroep kan daarom eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde adres.
Aan zowel het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als er gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Algemene informatie
Heeft u vragen? Neem dan contact op met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid via (0299) 398 398.
Edam-Volendam, 30 april 2024